ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Εφαρμόζουμε τα πιο πρόσφατα και επικαιροποιημένα μέτρα πρόληψης για τον COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στο ιατρείο μας.

Σύμφωνα με τους κανόνες δημόσιας υγείας, όλοι οι εργαζόμενοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Τα μικρόβια (τερηδόνα) προχωρούν κάτω από την αδαμαντίνη (σμάλτο του δοντιού) και δημιουργούν φλεγμονή. Δυστυχώς η αντιβίωση δεν μπορεί να θεραπεύσει το δόντι γι αυτό χρειάζεται να αφαιρεθεί ο πολφός (το νεύρο του δοντιού) και ο χώρος να γεμίσει με βιοσυμβατά υλικά. Αυτό ονομάζεται ενδοδοντική θεραπεία (απονεύρωση). Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μία, το πολύ σε δύο συνεδρίες.

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά όχι, λόγω των ενισχυμένων αναισθητικών και εξελιγμένων τεχνικών που χρησιμοποιούν οι ενδοδοντολόγοι.

Το κόστος της ενδοδοντικής θεραπείας είναι συχνά αντικείμενο έρευνας από τους ασθενείς λόγω των οικονομικών δυσκολιών που δυστυχώς στις μέρες μας είναι συχνές.

Η εκτίμηση του κόστους γίνεται ανά περιστατικό από την ιατρό και καθορίζεται από τον βαθμό δυσκολίας του δοντιού, από το αν είναι επανάληψη ενδοδοντικής θεραπείας ή από το αν γίνεται η θεραπεία για πρώτη φορά και από τον αριθμό των συνεδρίων.

Το κόστος είναι σαφώς λιγότερο από την τοποθέτηση εμφυτευμάτων ή γέφυρας στην περίπτωση που το δόντι χρειαστεί να εξαχθεί.

Το διαγνωστικό ραντεβού κοστίζει 60 ευρώ και περιλαμβάνει την κλινική εξέταση, την ακτινογραφία, τα τεστ ζωτικότητας και την γνωμάτευση η οποία αποστέλλεται στον ασθενή και παραπέποντα ιατρό μέσω email.

Δύο από τις νόσους που θα οδηγήσουν τον ασθενή στην επείγουσα προσέλευση σε ενδοδοντολόγο είναι:

Η πολφίτιδα με κύριο σύμπτωμα τον οξύ πόνο που δυσκολεύει ακόμα και την νυχτερινή κατάκλιση.

Το οξύ φατνιακό απόστημα με κυρία χαρακτηριστικά τον έντονο πόνο, το οίδημα και πολλές φορές την δυσκολία στην κατάποση και ίσως τα δέκατα ή τον υψηλό πυρετό.

Και στις δύο προαναφερθείσες περιπτώσεις οι ασθενείς στο ιατρείο μας αντιμετωπίζονται με άμεση προτεραιότητα.

  • Επικοινωνήστε με τον θεράποντα ιατρό σας.
  • Αποφύγετε τα γενεσιουργά αίτια όπως την λήψη ζεστών και κρύων τροφών και ροφημάτων.
  • Πάρτε παυσίπονα – αντιφλεγμονώδη για την άμεση ανακούφιση του πόνου.
  • Διατηρήστε καθαρή την στοματική κοιλότητα.
  • Αποφύγετε την τοποθέτηση ζεστών επιθεμάτων στο πρόσωπο πχ θερμοφόρας ή τη λήψη αλκοόλ όπως το ούζο και τη βότκα.
  • Μην λάβετε αντιβιοτικά από το στόμα που υπάρχουν στο σπίτι, πάρα μόνο κατόπιν συνταγογράφησης και κλινικής εξέτασης από τον θεράποντα ιατρό!

Στο ιατρείο μας δεχόμαστε μετρητά και πιστωτικές κάρτες Mastercard και Visa.

Δώστε τέλος στον πόνο και σώστε το δόντι σας